• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Un fel de boala

Ca sa fiu sincer, nu cred ca am stat vreodata sa admir o statuie cat stau intr-un magazin uitandu-ma la o pereche de pantofi. Poate e o boala, dar nu ma pot controla. Oriunde as merge, prioritate au magazinele. Pasiunea mea pentru shopping este, de fapt, o sete incontrolabila de a ma bucura de viata, de tot ce ne este oferit si de a ma apropia de idealul pe care il am eu despre mine. “Cum te vezi?” nu se refera numai la viziunea pe care ai o despre tine in legatura cu realizarile personale si profesionale, dar si la felul in care te vezi concret, la imaginea pe care iti doresti sa o afisezi.

Am spus ca e un soi de boala. Nu mi se pare normal sa fiu atat de ancorat in material, cred ca are stransa legatura cu educatia in prima faza, iar ulterior cu jobul in care ti se cultiva frivolitatea sau iti e stirbita. Repere utopice iti ghideaza alegerile si abia cand te-ai acoperit sub mormane de haine iti dai seama ca niste carpe te satisfac doar pe moment, dupa care vrei altele. Ce utilitate sau pragmatism? Inventam argumente pentru a ne justifica achizitiile si scuze prin care ascundem lacunele personale care oricum nu se acopera, ci doar se adancesc.
Nu vreau sa ma contrazic, imi place Frumosul, imi plac hainele, accesoriile, conceptele designerilor. Tine de latura mea boema, creativa, dar sunt convins ca ar trebui sa invat ca bucuria are si alte fatete, poate mult mai atragatoare: de la o excursie, pana la o plimbare sau intalnirea cu un Om.

Societatea in schimb, forteaza si pluseaza. Vine cu ceva mai dezirabil, mai scump, mai bun (in aparenta) si ne determina sa cheltuim haotic, investind nu in a ne elibera, ci a ne lega de o casa ticsita de lucruri. Ne golim sufleteste in timp ce ne acoperim corpul in materiale care mai de care si de aici ne dezbracam pentru o partida de sex, adevarata nuditate fiind insa in interiorul nostru.

Bref, toate sunt mana in mana. Ne mintim pe noi insine, contribuind zi de zi la instrainarea de ceea ce conteaza cu adevarat. Cum am putea construi ceva maret cand noi vorbim limbi diferite? Fiecare cu setea, boala si cautarile lui. Welcome to the Tower of Babel!

#theblackman

IMG_1698

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *