• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Tot ce-i gratis costa mult!

Din seria epifaniilor mele: tot ce e gratis costa mult! Extrem de mult adesea, iar cu cat este mai frumos, mai stralucitor si mai dezirabil, cu atat se aseamana mai mult cu un balon de sapun care se sparge exact cand il admiri cu fascinatie. Si da, oricat de negativist, pesimist sau deprimat as parea, va asigur ca nu sunt nici pe departe. E realitatea vazuta prin ochii mei: viata se aseamana intr-o doza incredibil de mare cu un balon de sapun. Nu avem nimic. Vorba cuiva drag- “ne avem doar pe noi insine”.

Cand intinzi mana sa atingi Frumosul, se sparge, dispare, ramane doar indoiala: a fost sau n-a fost? Devine, asadar, o utopie. In orice secunda, tot ce se presupune sau credem noi ca stim cu certitudine, poate pieri sub forma unor invizibile particule de amintiri.

Ce e de facut? Nu stiu, poate sa gasim un spray fixativ pentru momente speciale. Sa fixezi clipa prin simpla pulverizare in incaperi. Eu am gasit propria solutie de fixare, e vorba de experienta si vointa de a ma bucura de oameni si lucruri in forma lor necosmetizata, autentica, nepoleita de falsitate. Pe langa lectia cu nimic nu e gratis, mai stiu ca nu te apreciaza nimeni cand crezi ca meriti. Hai sa lasam la o parte bullshitul cu “faci bine si ti se intoarce”, studiile de piata arata ca faci bine si ti-o iei. Mai in gluma, mai in serios, cam asa sta treaba.

Sa concluzionez: actiunile si timpul vorbesc. Clar, tare, raspicat. Uneori vorbele nu se aud, dar faptele iti lovesc retina. Mi-ar placea sa faca mai multi, nu doar sa vorbeasca, dar iar imi setez asteptari si mi se spune ca nu e bine. Mie mi se pare ca atunci cand nu mai astepti nimic, te-ai cam dezumanizat. Poate va ganditi ca ma contrazic singur, oricum nu stim niciunii care e adevarul. Dam vina pe oricine altcineva si uitam ca orice actiune are o reactiune. Guess what: karma!

Adica ne tot reincarnam ca sa ne dovedim in vieti cat de neputinciosi suntem? Si ca sa ce? Pentru ce? De ce?
Ei hai, traiesti si nu gresesti, dar de belit, tot o belesti!

#theblackman

Photo by The storyalist
Photo by The storyalist

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *