• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Sibiu: road trip to real life

Cand spui Sibiu, spui ‘Festivalul de Teatru de la Sibiu’, locuri cu iz artistic, captive intre vechi si nou, suspendate intr-un timp al Frumosului. Asta este senzatia pe care o am de fiecare data cand merg in Sibiu. Mai fusesem aici in interes de job, mereu pe fuga (venit, plecat, venit-innoptat la Hilton Sibiu, plecat), dar de data asta am venit for pleasure. Un simplu turist cu trairi complexe.

Trebuie sa recunosc ca aveam prejudecati in legatura cu acest oras, probabil ca unele vor mai ramane o vreme din cauza faptului ca nu m-as vedea niciodata locuind intr-un oras atat de mic si linistit. Zisei eu, agitatatul care isi ia energia din seva marilor orase. In rest, jos palaria pentru restaurantele lor. By the way, l-am intrebat si pe Otrava ce si unde, care sunt recomandarile lui etc., iar cu ajutorul unor noi prieteni am descoperit cateva locuri faine, precum: La Cuptor, Puro Cafe, Max, Tango sau, prin recomandare, Kulinarium, unde a fost 50% si The Box, un loc cu limonade si atmosfera deosebita.

Am ajuns la Paltinis. Un reve, cum ar spune francezul! La 1800 m, totul pare oniric, mai ales ca ninsese de curand, iar in ziua in care am urcat cu telescaunul iesise soarele ca intr-o poveste. Aer curat, liniste, soare si pace, exact ceea ce cautam intr-o perioada in care setea de regasire tipa in mine mai tare ca oricand. Acesta este si motivul pentru care am facut mini trip-ul asta, pentru deconectare si constientizare a celor mai interne trairi. Peisajul pana sus pare ireal, ca in basme, cu drumul ingust printre sate, pe langa porti inalte, dealuri inverzite. Un rasfat pentru retina si minte. O experienta care nu tine cont de bani, magazine si facebook. Da, adevarata viata incepe dincolo de astea.

Mai am de vazut Muzeul satului si se anunta o zi calduroasa, deci voi incheia trip-ul tot pe mood de relaxare si buna dispozitie. Ce fac dupa? Inchei weekendul la Pensiunea Moara Veche, undeva la 20 km de Alba Iulia, in muntii Apuseni, la o prietena draga. Desigur, gandindu-ma cu groaza la cele 7 ore spre Bucuresti. :))

FullSizeRender (1)

FullSizeRender (2)

FullSizeRender (3)

FullSizeRender (4)

FullSizeRender (5)

FullSizeRender (6)

FullSizeRender (7)

FullSizeRender (8)

FullSizeRender (9)

FullSizeRender

IMG_6939

IMG_7222

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *