• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Primul pas spre vindecare-Divortul de trecut. Oare?

Traim, gandim, traim din nou, iar unii dintre noi incearca sa nu greseasca. Fata de ei, fata de altii. De cativa ani am incercat sa merg la psiholog. In continuare cred ca e important sa mergi la un astfel de specialist care sa iti dea o cheie de acces la tine insuti. Ne imbracam frumos, ne aranjam, dar suntem citadele inchise ce se racesc pe zi ce trece daca nu deschidem usa. Din diverse motive nu mi-a iesit niciodata pasenta, la modul ca ori era psihologul X prea ocupat, ori uitam eu (aici intra si datile in care preferam sa uit ca e nevoie) etc..

Pe scurt, ideea e ca descopar la mine lucruri pe care nu le stiu. Lucruri pe care le vad si nu gasesc raspunsurile care sa ma ajute sa le explic. Spun ceva si nu stiu de ce, fac anumite lucruri, dar nu gasesc justificarea. Meet the stranger inside! Da, stiu, multora ni se intampla, iar o parte dintre ei nu sunt de acord cu mersul la spovedanie. Dar what the fuck? Conteaza ce simt si ce cred ca este bine pentru mine. Sa nu uitam ca traim in primul rand pentru noi, iar daca suntem bine cu noi insine, in armonia dintre esenta si aparenta, abia apoi putem fi buni si cu cei din jurul nostru. Nu numai in aparenta, dar si in esenta.

Am momente in care frustrarile acumulate ma imping pana la depasirea limitelor politetei, ajungand sa fiu agresiv cu cei din jur. Nu e fair, nu e frumos, mama nu m-a educat astfel, in consecinta am ales sa ma cunosc mai bine. Nu de ieri, nu de azi, ci de vreo doi ani, timp in care am incercat din rasputeri sa las demonii trecutului in urma si sa devin un alt Eu, acela care imi doresc sa fiu. E un drum lung, dureros pe alocuri (nici n-ai cum sa iesi din zona de confort fara durere), anevoios, dar ce cladire rezista fara o fundatie temeinica?

Deeeci… A cere ajutorul si a recunoaste ca esti depasit de unele situatii nu inseamna ca esti (mai) slab sau neputincios. Inseamna ca incepi sa fii atent la tine. Primul pas spre vindecare este acceptarea si constientizarea tuturor caracteristicilor care te definesc, fie ele defecte sau probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *