• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Pretul dragostei la kilogram

Da, stim ca toate costa in ziua de azi. Ma intreb: a fost vreodata ceva gratis in realitate? Fara sa cad in extrema pesimista, as spune ca da, exista un lucru gratis pentru care platim scump. Un Paradox. Dragostea este cel mai frumos lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu for free. Ar trebui, asadar, sa o simtim cu totii si sa ne bucuram de ea fara sa o rationalizam, monetizam, vandalizam.

E adevarat ca aceasta imbraca multe haine. De zi, de seara, de ocazie, haine parintesti sau prietenesti si rareori se infatiseaza sub forma unui “strain” care vine sa iti dea viata peste cap pana la completare si incantare, asa cum ne dorim dupa o anumita varsta. Deh, nu putem fi cu totii Bill Gates, asa cum nu putem gasi in proportii atat de mari ceea ce ravnim inca de cand ne nastem: iubirea.

Revin la ce am afirmat initial si consider ca este cale lunga ca-n “Noaptea de decemvrie” si un drum anevoios in care nu se cunosc definitiile lui urat/frumos, fair/unfair, nici dozele din ele care te alcatuiesc ca persoana. Dragostea are doar bariere karmice sau pe cele ale subconstientului nostru. Nu mi-am dat seama niciodata daca noi o gasim sau ea ne gaseste pe noi, dar cand ne loveste, se declanseaza avalansa. Ca de obicei, nu trebuie sa uitam sa vedem partea plina a paharului, dar si pe cea goala totodata.

Stop! Tuturor ne place sa ne oprim din cand in cand, sa ne revoltam contra ritmului alert impus de o societate in perpetua schimbare, vrem sa simtim viata intr-un secol al vitezei in care trebuie sa te opresti sa respiri.
Un fost colaborator avea o vorba: ” viata-i aspru si greu”. Imi vine in minte de fiecare data cand realizez ca nu exista reguli, rugaciuni, retete si cantece de deochi cand vine vorba de iubire. Suntem Noi si Noi.

IMG_0877

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *