• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Păcat de bubele din lume!

Acum câțiva ani, nu prea mulți, am auzit într-un film o expresie tare amuzantă: „Mânca-te-ar bubele Siberiei!”. Nu era rusesc, nu avea nicio treabă cu rușii, toată treaba era legată de un exotism al durerii, un frig de neimaginat al conștiinței, să dai de ceva ce nu ți-ai fi închipuit niciodată. Uneori îmi închipui că văd mai multe decât reușesc alții, că am trăit anumite experiențe și lecții, încât îi pot ajuta pe ceilalți. Uneori îmi place să fiu eu vocea obiectivă, cea care atrage atenția și descrie situația de fapt, dar tot timpul acționez gândindu-mă la binele celorlalți. Numai că, legat de bube, eu- cu multe bube în cap, încercam să-i schimb pe alții care poate aveau mai puține decât mine. Și asta pentru că întotdeauna e mai ușor să vezi norii din depărtare, decât pe cei care se află exact deasupra ta. Nu m-am gândit că oamenii sunt diferiți, unora chiar le place ploaia, îi face fericiți, în timp ce eu mă încăpățânam să le țin umbrela.

Cineva drag m-a tras de mânecă zilele trecute. Stai așa! Ce treabă am eu cu ceilalți, câtă vreme ei nu au treabă cu mine? Dacă ei nu îmi îngrădesc libertatea și nu-mi mutilează identitatea, e sănătos și e uman să fim diferiți. Să ne economisim sau să ne cheltuim banii, să purtăm alb sau să purtăm negru, să bem apă sau să bem whisky la micul dejun, să fim cu cine vrem sau să fugim de alte persoane. Important e să fim autentici, să fim fericiți și să ne acceptăm așa cum suntem. Cu bune, cu rele.

denisradu

Și-acum, ca să fiu sincer, e la îndemână să judeci. Chiar și când spui că îi vrei binele, e clar că ai judecat cumva alegerile persoanei respective. Iar eu, cine eram eu să judec? Când aveam atâtea minusuri, atâtea bube care nici măcar nu mai dor! Vorbeam în articolul trecut despre cât de greu e să fii tu când alții te vor altul. Na, de aici mi se trage! Morala? Să nu arunci cu piatra în altcineva, orice s-ar întâmpla! Oricum ai și tu păcatele tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *