• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Online. Autist in devenire

Se spune ca te formezi cu adevarat in copilarie. Restul e slefuire si poleiala. Intr-un fel, cred ca asa e, de vreme ce multe profunzimi ale unor lucruri invatate atunci le deslusesc abia in prezent. Sa dau doar un exemplu: exista o expresie care mi-a ramas intiparita in minte atunci cand eram copil si studiam la scoala I.L. Caragiale- “Privitor ca la teatru”. Culmea, asa am si ajuns!

Avand un stil de viata frenetico-celibataro-diferit, timpul nu sta-n loc. Realizez si paradoxul de a nu avea o rutina, existand totusi o rutina in nonrutina. Observ toate schimbarile din jurul meu, fie ca vorbim de oameni care se duc, copii care cresc, vieti digitale in care micile sau marile evenimente se petrec sub binecuvantarea Facebook-ului. Ajungi sa ai impresia ca dincolo de Like, de-a lungul anilor, ai facut si tu parte din vietile lor.
E o boala. E un virus care iti da impresia de lentila marita, de puterea de a sfida timpul, spatiul, gravitatia, ca poti fi peste tot si nicaieri. Cel putin, pentru noi, astia, pentru care realitatea virtuala a castigat mai mult teren decat cea obiectiva. Si uite asa trece timpul pentru mine, ca si cand totul s-ar desfasura avand o coloana sonora amuzanto-ironica “anii mei si tineretea…”.

Cateodata ma intreb ingrozit cum ar fi stat viata mea fara onlineu’ asta. Profesional si personal. Raspunsuri nu am, pot doar avertiza: asa nu! Eu sunt prea old si nici nu am cu ce inlocui, ca sa (ma) pot schimba in mai bine.
Imi ramane doar sa traiesc in autismul meu in continua dezvoltare. Ma bucur prin vietile altora, ca oricum din afara e usor sa zici asta. Vremea trece, eu ma trec, toti ne trecem si in final, tot prin online, pe undeva “voi ramane”.
Enjoy the fucking real life!

img_0678

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *