• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

My Turquoise pleasure

Citeam de curand o carte despre elementele preluate de la turci. Nu numai de noi, de foarte multa lume. Exemplu: lalelele. Eu mereu am crezut ca Olanda e taramul magic, dar guess what, cu cateva sute de ani in urma, pe la 1560, un trimis austriac a adus lalelele din Turcia (ele numindu-se asa datorita formei de turban) si le-a oferit botanistului curtii imperiale care intr-o zi a ajuns profesor in Olanda. Long story, complicated, sa trecem la mancare. Aici ce sa mai spun, cui nu-i plac preparatele turcesti?

Mare mi-a fost bucuria cand am auzit ca se deschide cel mai mare restaurant de acest tip din Bucuresti. Este vorba despre Turquoise, situat pe strada Decebal. Eu sunt fascinat de aceasta cultura si de gastronomia lor, asa ca pot spune cu toata admiratia ca au reusit sa aduca o frumoasa parte din Turcia la noi. De la ambient la bucatari, de la gustul preparatelor pana la caldura locului.

Sigur ca mai sunt restaurante turcesti foarte bune si recunoscute pentru calitatea mancarii, precum si a serviciilor, dar Turquoise este cu adevarat deosebit. Pozitionat above premium, cu o capacitate mare, restaurantul propune o altfel de experienta: nu doar sa mananci, ci sa ai un ritual de a servi masa. Pentru ca e important sa te bucuri de la inceput la final. Meniul diversificat include si o serie de preparate pe care nu le poti gasi in alta parte, deci inca un motiv in plus sa calci pragul Turquoise daca nu ai facut-o inca. Sa nu uit! Terasa! E superba. Am certitudinea ca la vara va fi locul de intalnire al multor persoane si va sta deschisa pana dimineata. Chiar cunosc cativa fani ai acestui obicei.

Lui Codin sigur ii va placea. De mine si de Monica nu pot spune decat ca suntem foarte incantati de acest proiect care se dezvolta pe zi ce trece sub semnatura #blackteam, incadrandu-se perfect in portofoliul nostru de restaurante cool.

#TurquoiseRestaurant #turkishfood #urbanstoryteller

FullSizeRender

IMG_0427

IMG_0428

IMG_0429

IMG_0431

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *