• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

My own legacy

Scriu acum sub apasarea a nenumarate intrebari despre viata, despre moarte, despre oameni. Ce prostie! S-or fi chinuit si altii inaintea mea, n-oi fi eu vreun Voltaire, vreun Sartre, nu ma astept sa gasesc raspunsuri despre piatra filosofala, numai ca am un soi de regret si frustrare legate de situatia asta in care cadem cu totii, numita destin.
Ce importanta va avea ca eu voi muri si vor muri si altii, ca intr-o zi vor muri toti cei pe care i-am cunoscut? Ca va fi maine, peste 20 sau 50 de ani, inseamna ca asta a fost perioada in care a trebuit sa “nu stiu ce”. Fuse si se duse. I’m on my own legacy!

Stiu ca pentru multi este un subiect tabu si am fost educati sa privim moartea ca pe ceva rau (nu zic ca e altfel, e cel mai dureros lucru sa pierzi pe cineva drag), dar trebuie sa acceptam ca nu tine de noi si ca sunt cazuri in care poate e mai bine asa. Cine stie, poate e o simpla trecere in alta dimensiune, altfel Creatorul nu mai lasa Iubirea.
Tot el a dat si Uitarea. Cum am fi putut trai zi dupa zi, cu aceeasi durere in suflet, ba mai mult, cu mai multe dureri la fel de intense ca in prima zi?

Ii aud pe unii cum muncesc pentru case si masini, pe altii pentru copii, artistii pentru creatie. Oare chiar (mai) conteaza ce lasi in urma? Pentru cine? Pentru unii conteaza, pentru cei mai multi, nu.
Parca e mai putin dureros cand moare cineva batran, de 90 de ani de exemplu, bolnav si satul de viata, de chin, care vrea doar o Eliberare. Cert este ca toti venim cu o misiune pe pamant si cand aceasta se incheie, plecam linistiti. Asa se spune, dar cei care te plang nu sunt la fel de linistiti. E greu sa ii spui unui parinte cum ca “al lui copil a plecat terminandu-si misiunea”, acest lucru nici eu nu il pot accepta.

E dureros si punct. E uman sa simtim, repet, altfel nu mai exista Iubirea, chit ca unii nu stiu ce inseamna sau n-au fost capabili sa o cultive in viata asta.
Oare chiar conteaza cum isi vor aduce aminte ceilalti despre tine?
Oare chiar conteaza ce lasam in urma?
Oare de cate vieti e nevoie sa invatam si ce?
Oare cine suntem in esenta si de ce venim?
Oare Sunt?! Sunt. On my own legacy.

Locatie 'The Story'
Locatie ‘The Story’

#theblackman

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *