• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Karma ca un falus

E o treabă și nu-i degeaba: să nu râzi de nimeni. Niciodată! Pentru că totul se întoarce într-o formă sau alta, acum sau altădată, când nici măcar nu te aștepți. Din păcate, mulți nu se gândesc că tuturor ni se pot întâmpla anumite lucruri, că și noi putem trăi drame din cele mai șocante despre care auzim că le trăiesc semenii nostri. Ori suntem inconștienți, ori nepăsători. Sau proști. De-a binelea. Ca și cum n-ar fi de ajuns, nu numai că rămânem reci la ceea ce trăiesc alții, dar mai și râdem. Tindem să judecăm, să jignim, să ridiculizăm, să persiflăm și să blamăm până când piatra pe care o aruncăm rupe, sparge și sfâșie tot în jurul ei.

Aud foarte des: „mai lasă-mă cu conștiința, nu vezi câți nenorociți sunt bine și nu-i mai pedepsește nimeni?”. Ei, totul se plătește, iar dacă nu o facem noi, cineva apropiat sau copiii noștri vor achita nota de plată și vor lăsa un bacșis mult prea mare. Atunci ne vom victimiza și nu ne vom gândi că am atras tot ceea ce trăim. Cândva era ușor și cool să râdem de unul că-i sărac, de altul că-i retard, că X e bulangiu și tot așa. Asta denotă că-s foarte puțini oameni care au conștiință și conștiență, că posedă capacitatea de predicție și introspecție care să îi ajute să spună: „Da, merit ce mi se întâmplă!”

Eu, unul, recunosc: Da, (mi-)am meritat-o! De fiecare dată. Cu toate astea, sunt și lucruri pe care nu ni le putem asuma rațional. Păcatele strămoșești, karma, ce-au făcut alții înaintea noastră. Ne întrebăm în permanență „De ce?”. Chiar așa.
Ideea e simplă. Feriți-vă de măgăruș, că nu se știe când și cum ți-o iei!.

#theblackman

IMG_1269

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *