• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Interviu cu Pia Marina Voicu

Cine este Pia Marina Voicu?

Pia este o fata care si-a dorit foarte mult sa „creasca” odata cu munca ei. Lucrez inca de la 18 ani in domeniul acesta, mi-am dorit enorm sa calc pe urmele surori mele in PR&Marketing si sa lucrez in agentia ei (Creative Ideas Marketing & PR), doar ca viata m-a dus intr-o directie usor diferita, si mi-am creat singura drumul in cariera. Am invatat cate putin din toate, si m-am oprit la a fi un ambitios om de Social Media & Copywriter.

In al doilea rand, Pia este un om extrem de norocos – a intalnit oameni care au ajutat-o pe tot parcursul evolutiei ei. Mi-au dat incredere ca eu POT, si asta te face sa prinzi aripi si sa nu spui niciodata „nu stiu” – ci sa iti depasesti mereu limitele si conditia.

Putini stiu ca ai inceput ‘joaca’ de a blogging ul de foarta tanara si momentan gestionezi un site foarte in voga, plus conturi importante de social media. Povesteste-ne?

Joaca a inceput din pasiune, eu nu ma consider „blogger”, mai degraba un om care si-a creat un stil aparte de comunica anumite informatii – in stilul meu 

Social Media a aparut in viata mea – tot din pasiune – defapt eu faceam social media chiar inainte sa apara social media – pentru conturile mele personale. Asadar prefer sa cred ca meseria m-a ales pe mine, si nu eu pe ea. Joaca este frumoasa, joaca ne dezvolta, iar atunci cand faci ceea ce iti place, se simte si se vede cu ochiul liber de toti cei din jurul tau. Toti vor sa le transmiti ideea lor de business cu aceeasi energie de parca ai lucra pentru business-ul tau. Cred ca acesta este si marele secret in PR & Social Media – atata timp cat tu crezi in brand-ul sau locatia respectiva – dai 100% din eforturile tale de a il creste.

Cum decurge o saptamana din viata ta?

Nici o saptamana nu seamana cu cealalta, si asta ma si bucura. Nu sunt un om care sa fie obisnuit sa fie prea linistit si sa stea intr-un singur loc. Fiecare zi e o provocare pentru mine, mereu apare ceva nou, un proiect, oameni interesanti, locuri care ma fascineaza si care ma bucura. Bucurestiul e un izvor nesecat de astfel de lucruri, nu as putea sa ma plictisesc niciodata!

Dar fireste am nevoie si de un echilibru – sunt un om destul de matinal, incep sa lucrez imediat cum m-am trezit, si uneori sunt atat de eficienta incat ma pot bucura de restul zilei ramase – doar pentru mine!

La un moment dat te ai mutat din Bucuresti, ce te a facut sa revii?

Domeniul asta poate sa fie uneori (si asta poti sa imi confirmi si tu) – extrem de obositor! Am simtit nevoia sa iau o pauza de la toate acestea si sa imi reincarc bateriile. Fireste, cat am fost plecata am continuat sa lucrez, chiar mai mult ca aici as putea spune, insa stii cum e – prima dragoste nu se uit niciodata. Imi era extrem de dor de Bucuresti, de viata mea de aici, de independenta, de locuri, de oameni. Asa e Bucurestiul – te consuma, dar te face si sa il iubesti! Ca o dragoste pasionala.

Sora ta are o agentie de PR si totusi aceasta meserie inca nu s a prins de tine, de ce?

Ma amuza intrebarea asta! Meseria s-a prins de mine, doar ca sa lucrezi cu cineva care iti e si ruda, uneori poate sa fie extrem de avantajos, dar si o provocare continua. Suntem doua personalitati extrem de puternice, eu un Capricorn incapatanat si ambitios, iar ea un Berbec ceva mai intelept si la fel de ambitios. Prea multa personalitate intr-un singur birou! Acum comunicam excelent de la distanta!

Fireste, am invatat extrem de multe lucruri de la ea, si inca invat, ne sfatuim in fiecare zi si ne consultam la fiecare proiect nou – un fel de brainstorming creativ in familie.

Care ti sunt planurile de viitor?

Sa nu incetez sa evoluez. Si sa muncesc zi de zi cu aceeasi energie si zambet pe fata. Viata e frumoasa, insa in domeniul nostru – este si mai frumoasa!

In ce stadiu este blogosfera si social media in Romania in momentul actual?

Eu sunt un om extrem de pozitiv si imi place mereu sa zic – e loc pentru toata lumea! Insa lasand gluma la o parte, uneori am senzatia ca unele bloguri apar ca ciupercile dupa ploaie 

Din punctul meu de vedere – incepe sa prinda contur. Se remarca in general oamenii cu o identitate bine formata. Nu mai exista – ma apuc de „x” proiect si vad eu cum evolueaza. Nu. Nu mai exista de loc de lucruri facute din inertie si la intamplare.

Pe piata o sa ramana doar cei cu mult bun simt, muncitori si extrem de seriosi.

poza-4-1

poza-3-1

poza1-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *