• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Interviu Alexandra Calafeteanu

1. De ce ai simtit nevoia sa te afirmi cu o linie vestimentara pentru femei?

Pasiunea pentru frumos am descoperit-o inca de mica, atunci cand eram impresionata de formele si culorile cu care ma imbratisa natura in momentele petrecute in mijlocul sau. Am fost mereu curioasa si intrigata si am inceput sa astern pe foaie propriile experiente si trairi sub diferite tehnici. Inca de la 6-7 ani, am inceput sa conturez schite de design vestimentar.
Liniile vestimentare pentru femei au urmat firesc dupa ce ce intreaga viata mi-am dedicat-o artei. Am urmat scoala de arte din clasa a V a, apoi in mod firesc am ales liceul de arte, sectia pictura. Studiile au fost incheiate de cursurile Universitatatii Nationale de Arta, Design Vestimentar si de Masteratul in acelasi domeniu. Astfel, joaca s-a transformat in meserie, iar timpul de joaca este acum totuna cu timpul de lucru.
Dintotdeauna am urmarit ca prin hainele mele sa pun femeia in valoare, sa se simta confortabil, sa se simta libera si increzatoare in ea.

2. Unde iti gasesti inspiratia?

Natura este o sursa infinita de inspiratie cu ale sale contururi, umbre, accente calde, armonia si dramatismul ei. Apoi firesc ca la acestea se adauga si propriile experiente. Un artist este bineinteles influentat si de trairile sale interioare, arta inseamna emotie si subiectivism.

3. Ce impact au clientele tale in directia artistica si in drumul pe care il urmeaza brandul tau?
Intotdeauna ascult feedback-ul femeilor care aleg sa poarte hainele mele. Ele ma inspira, dar si situatiile din viata lor. Iar pentru ca in atelierul meu se leaga relatii de durata, le vad trecand prin diverse situatii. Regasesc femei din ce in ce mai puternice, dar care nu isi pierd inocenta si spiritul ludic, femei multumite ca in tinutele mele au semnat contracte importante sau ca au stralucit fiind ele insele. In timp am vazut ca isi doresc libertate de miscare, nu trebuie sa se simta ” incorsetate”, pentru ca intr-o astfel de situatie nu se vor putea concentra la o intalnire de business, sau ca intr-o zi importanta din viata lor nu se pot bucura de contextu minunat in care se regasesc. Le ascult si de fiecare data incerc prin tinutele create pentru ele sa le sustin in tot ceea ce ele intreprind- fie ca vorbim de fashion, muzica sau business.

4. Cat de dificil este sa mentii continuitatea brandului tau in randul consumatorilor?

Brandul meu a capatat deja o identitae, dar si notorietate. Colectile au elemente unitare si o viziune comuna, insa de la an la an un nou simbol, o taietura sau materiale volatile adauga o noua perspectiva complexitatii feminine.

5. Cum ai descrie evolutia pe care a simtit-o brandul tau de la lansare pana in prezent?

In mod cert, de la an la an, uitandu-ma in urma observ evolutie. Evolutia profesionala este strans legata de dezvoltarea personala. Armonia ma inspira si ma determina sa creez colectii armonioase, din ce in ce mai complexe si care surprind toate starile unei femei. Aceasta fiinta greu de descifrat, dar tocmai de aceea atat de frumoasa!

6. Cum iti impaci alteregourile (Alexandra creatorul, Alexandra fashion editorul, Alexandra omul)?

Peste tot ramane aceeasi Alexandra cu respect si responsabiliate fata de meserie si de oameni, in rest sunt doar nuante ale aceleasi iubiri- fashion design-ul.

7. Ce planuri de viitor prevede Alexandra Calafeteanu?

Am planuri dar si vise pe care, poate, nu le voi vedea duse niciodata la bun sfarsit….
Sa continui sa lansez colectii, sa particip la prezentari, hainele mele sa ajunga in dressing-urile multor femei. Toate aceste lucruri se intampla deja, dar imi doresc mai mult, tot mai mult. Iar un artist nu e artist daca nu are si putin mister…

8. Cum te-ai descrie in 5 cuvinte?

Creez din dragoste pentru frumos!
Sunt chiar 5 cuvinte:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *