• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

I am not just a dreamer

„Gata. Finally home, apreciez că m-ai întrebat ce aș vrea să mai aflu despre tine. Sincer, te-am citit într-o oarecare măsură… dacă aș vrea să mai aflu ceva, aș vrea să fie personal. Mi-ar plăcea să intri un pic în străfundul tău, tot ceea ce ai scris până acum cred că acoperă ceva mult mai profund. Personal, mi-ar plăcea să aflu ce te-ar putea face să fii mai deschis către lume, să te încrezi în ceva anume. Ai putea scrie despre oamenii ca mine…”just a dreamer”… sau despre tine care ești, să zicem, realist, neîncrezător”.

Acesta este unul dintre mesajele care m-au pus pe gânduri și de la care mi-a venit ideea acestei postări. Într-un fel, am simțit o strangere de inimă când mi-am dat seama că e adevărat, nu sunt „just a dreamer”, deși e minunat să îți păstrezi o oarecare puritate în raport cu lumea, cu planurile de viață și cu propriile visuri. Să fii pur idealist presupune o libertate a zborului, fără să atârne nicio amintire, experiență negativă sau dorință de a radiografia omul până la temelie. Puțini sunt cei care reușesc să fie așa. Eu nu am reușit, pentru că am trecut prin multe în cei 35 de ani pe care îi am (am fost trădat, înjurat, blamat, dezamăgit, dar și iubit). Ceea ce mi se pare fascinant e că oamenii nu apar întâmplător în viețile noastre, ci ca lecții veritabile de încredere. Unii spun ca încrederea se câștigă. Eu cred că se demonstrează. Mai ales cea în propriile puteri, căci nu e ușor să nu te lași dus de val. Aici intervine educația, dar mai ales, autoeducația. Pe măsură ce ți se întâmplă lucruri, îți dai seama că te poți ridica deasupra lor, dar cu prețul pierderii inocenței gândirii. Ca să îți poți face viața roz, trebuie să accepți gri-ul, nu să-l ignori.

M-a bucurat tare mult mesajul primit, pentru că în viața noastră dată pe fast-forward e greu să te deschizi, să fii sincer și cu atât mai puțin să legi noi prietenii. Toate aceste lucruri au devenit, cumva, idealuri. Tocmai de aceea, e minunat să fii just a dreamer! Visurile nu fac rău nimănui.

IMG_8699

1 thought on “I am not just a dreamer

    • Author gravatar

      Cred ca toti am trecut prin experiente,poate nu la fel de profunde ca ale tale de te-au facut asa.Personal,cred ca tu doar la un singur lucur mai poti visa…dar ti-e teama.Nu te condamn,dar nici nu pot fi de acord.Respect acest lucru,pentru ca asta facem noi prietenii…ne acceptam in primul rand defectele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *