• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Frumosul portret al rautatii

‘Cate bordeie, atatea obiceie’ si cati oameni, atatea povesti. Numai ca pe mine ma scarbesc sincer povestile pline de rautate imbracata in straie albe. Nu sunt absurd si nici frustrat, as vrea doar ca lumea din jurul meu sa deschida bine ochii, dezbracandu-se de naivitate si de ultimul trend in gandire: vezi in altul ce zace in tine. Hai ca nu e asa! Exista si oameni setati, programati genetic sau programati de soarta sa fie rai in esenta, aproape nepamanteni. Au un singur focus: sa isi atinga telurile egoiste, chiar daca asta inseamna sa calce pe cadavre.

Ai impresia ca doar in filme exista atata actorie, minciuna si prefacatorie. Ei bine, situatia sta un pic altfel. Adevarata curvasareala care inspira scriitori si regizori se imprastie tacit printre noi, acest gen de oameni despre care am ales sa vorbesc azi asteptand infometati sa gaseasca victima ideala pe care sa isi exerseze abilitatile si planurile machiavelice. Ca na, scopul scuza mijloacele in acceptiunea lor.

Ca marul perfect la suprafata, sub chipul lor frumos si zambitor se ascunde un hot, un profitor, un mincinos. Si la feminin e valabil sau, ca sa nu ne incurcam in gen, un jeg uman pe care nicio apa sfintita nu-l mai curata de pacate si ganduri hidoase. Am ajuns sa cred ca pana si Dumnezeu (despre care stim ca iubeste toate fiintele si orataniile) a lasat aceste creaturi Celuilalt. Cu totul.

Cum ne ferim de Ei? Pai ce sa facem, deschidem larg ochii si ne rugam sa ramanem lucizi, capabili sa citim semnele discrete care divulga adevarata lor identitate. Altfel, riscam sa ne trezim ca intr-un film cu prosti, in rol principal, iar traumele si sechelele lor devin ale tale. Si intalnirea cu astfel de oameni are rolul ei, toate fiind niste lectii menite sa ne ajute in devenirea noastra, ca sa ne scutaram karma si sa ne reglam vechile lupte anterioare, sa ne descotorism de raia spirituala si sa putem merge mai departe.

E strigator la cer ca ei sunt din ce in ce mai multi si nimic nu-i poate opri. Bine, unii isi platesc politele, dar prea putini. Bagati-va in cap ca treaba aia cu ‘exista ceva bun in fiecare om’ e fix un rahat, caci unii sunt rai si meschini. Punct. De salvat, next time/life.
Doamne ajuta-ne sa deschidem ochii!

IMG_1318

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *