• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Follow the North: La Brasserie

Nordul a fost dintotdeauna principalul reper pentru expeditiile geografice. Si, as zice eu, principalul punct de reper pentru experientele glam ale Bucurestiului. Despre zona Herastrau se stie ca atrage oamenii in cautarea celor mai bune restaurante pentru care platesc pe masura. E de ajuns sa faci o plimbare pe malul lacului si sa iti dai seama ca exista si viata buna. De la felul cum sunt imbracati oamenii pana la serviciile si calitatea mancarurilor de care se bucura. Pielea subtire cu cheltuiala se tine, mai ales daca vrei o carne de vita care sa iti desfete papilele gustative, legume bio, dar si o experienta vizuala care completeaza scenariul.

Tot vorbind atat, mi s-a facut o pofta teribila de snitelul Elefant, pui cu curry, parfait de migdale si ciocolata, bautura FiGa!!!?

Nu e numai o zona ‘de fite’, asa cum se spune. Exista diferenta intre aceste restaurante si cele obisnuite, iar persoanele care merg la Brasserie Bistro&Lounge Nordului stiu asta. De la Emil, cel care detine locatia, am invatat foarte multe. Este un gurmand desavarsit, dar si un veritabil cunoscator al detaliilor din spatele unui restaurant, ocupandu-se si de importul anumitor alimente.

Pe langa felurile deosebite de mancare, imi place sa vin aici si datorita terasei superbe. Iti permite sa fii ce vrei tu sa fii. De la observator pana la ganditor. :)) poti privi oamenii care fac sport, pe cei care se plimba, lacul care isi spune povestea tacit sau te poti gandi la ale tale cautand un sens printre frunzele salciilor.

Sa nu fim prea poetici si sa revenim la treburile mundane. In fiecare miercuri Brasserie Nordului gazduieste cate o petrecere cu muzica live. Pentru ca nu e nevoie sa astepti weekendul pentru a sarbatori intr-o atmosfera speciala. Ca tot vorbeam de atmosfera, farmecul locului se datoreaza si fiorului international care il strabate, pentru ca pastreaza foarte bine conceptul braseriilor de afara. In Bucuresti nu am gasit momentan alt loc de acest gen, de la design, meniu pana la tipul petrecerilor organizate.

IMG_0815

IMG_0816

IMG_0814

#brasseriebistrolounge Nordului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *