• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Eglantina Becheru, artista din viata mea!

Am cunoscut-o acum trei ani. Nici nu mai stiu unde si in ce context, poate isi aduce ea aminte (ca eu nu). Dar nu e relevant. Ceea ce conteaza e ca suntem amandoi la fel de ‘ciudati’, asa ca am rezonat din prima, conturandu-se in timp atat o relatie faina de colaborare, cat si de prietenie.

Am descoperit o tanara fata care, pe langa o minte brici, are si o ambitie de neinteles pentru multi, lucru care a devenit pentru mine un real model de ‘asa Da!’.

Nu multi stiu ca Egla, cum o alint eu, este si pictorita. Inca una foarte apreciata, atat de cunoscatori si, din pacate pentru noi, din fericire pentru ea, si in afara tarii. A avut expozitii in Venetia, Graz, Londra, a predat pictura la Oxford, sa nu mai zic de internshipuri si cursuri peste cursuri in Disruptive Market Innovation la Royal College of Art, la Paris, Berlin si pe unde-o mai fi fost, ca nu pot sa retin.

E cu capul in nori si cu picioarele pe pamant. Astfel, la o varsta la care multi inca viseaza la printul de pe cap, iar altii asteapta sa pice din cer, ea si-a cladit o cariera deja. In paralel, excesul de creativitate fiind regasit in tablourile ei.

Din toamna se va muta cu jobul din tara, the next level. Afland treaba asta, m-a facut mandru, asa ca m-am grabit sa cumpar un tablou pe care pusesem ochii de ceva timp. Supraomul se numeste, pentru ca am intalnit de-a lungul timpului Supraoameni (unul crescandu-ma din totdeauna), altii fiindu-mi alaturi sub forma de parteneri sau prieteni.

Nu stim niciodata daca noi ne alegem oamenii sau ei ne aleg pe noi. La fel cum nu stim daca noi alegem anumite obiecte sau ele pe noi. Eu zic ca Supraomul a ajuns exact unde si la cine trebuia. Nu sunt un cunoscator, dar iubesc sincer arta, frumosul si la fel a fost si in cazul de fata, cand Egla a ajuns in casa mea alaturi de Ion Barladeanu si Aldyn.

Ceea ce m-a motivat sa scriu acest articol este starea pe care mi-a dat-o achizitia acestui tablou. Cred ca din cand in cand, pe langa branduri si produse scumpe care se duc si nu te fac nici mai destept, nici mai bun, e important sa investesti in oameni. Cu atat mai mult cu cat citeam acum doua-trei saptamani ca, plecand din tara, nu isi poate lua toate lucrarile cu ea si vinde o mare parte din ele. Va zic si voua ce le-am zis prietenilor apropiati- sa o abordeze. Intuitia mea e ca in timp o sa tot auziti de Eglantina Von Becheru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *