• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Despre oameni sau exorcizarea nepasarii

E un paradox. Sarmanii rasfatati ai Universului ce suntem! De ce spun asta? Ei, pentru ca ne plangem de singuratate, de rautatea oamenilor, de ce-am fost si ce-am ajuns. Cand colo, toti suntem la fel. Cu prima ocazie barfim gratuit, aruncam cu noroi in tot ce putem, in prieteni, apropiati, tara, trafic, in orice care nu ne convine intr-un anumit moment. Claxonam si urlam in strada, ne inghesuim la metrou si autobuz, ne dam coate, lovindu-ne cu nepasare, ne uitam urat unii la altii si ne minunam de cat de ciudati ni se par unii prin raportare la schema noastra de valori.
Maltratam animalele, taiem copacii, aruncam gunoaie pe jos, multi parinti fug de responsabilitati si de proprii lor copii, compensand cu bani sau ducandu-i la fastfood ca sa le faca voile. Ne miram apoi de unde generatia asta de obezi, de ce suntem in fruntea Europei la ce e mai rau.

Incotro? De ce?
O zic toti strainii, apar articole si spoturi video in care se vorbeste despre frumusetea Romaniei. E suficient sa stai doua zile intr-un sat, departe de zgomotul orasului ca sa vezi ca in oameni inca zace bunatatea. O stim cu totii ca suntem inteligenti, spontani, avem copii olimpici la nivel international, seniori eminenti ce redefinesc performanta in lume, am fost feriti de furia naturii si dezastre naturale. Dar nu e suficient incat sa ne exorcizeze de eterna nemultumire ce ne mananca sufletele, de rautate, chef de harta si distrugere.

De ce? Cat mai dormim? Cei care au, mai vor. Cei care n-au, blameaza si vor, dar n-au cu ce, ca nu-i lasa cei dintai. Ca pisica in jurul cozii se invarte societatea. Va zic eu, in final toti le tragem si platim. Si bogatii si saracii. Pe aceleasi drumuri gaurite si ‘furate’ mergem indiferent de haine, cont, cultura, pile si prietenii. Copiii tuturor sunt supusi la aceleasi mizerii mediatice, la spitale ajungem mai toti (da, stiu, aici ne difentiaza banii, dar furandu-ti semenii, vorbind urat despre ei nu poti atrage decat dublul rautatii tale). Ne-am impotmolit. De aia. De toate. Ne-am uratit mergand pe strada posomorati si tristi din cauza Noastra. Nimeni altcineva nu e vinovat, iar vorba aia cu ‘Ce semeni, aia culegi’ e mai adevarata ca oricand.
Doamne ajuta(-ne)!

IMG_7153

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *