• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

De la bal la spital…

De curand, din cauza amigdalelor, am fost internat de urgenta intr-un spital de stat din Bucuresti. Ultima data cand am trait asta se intampla acum 17 ani, asa ca uitasem cum este. In prima faza, imi era atat de rau incat nu ma interesa unde ma duc, ca stau cu mai multi sau ca stau intr-o rezerva-imi era totuna, singurul lucru pe care mi-l doream era sa ma fac bine. Ce ti-e si cu fitele astea, dispar imediat cand ti-e rau! :))

Zis si facut, cunoscand un X si-un Y, carora le sunt profund recunoscator, am dobandit rezerva dorita si a inceput ‘vacanta’. Contrar asteptarilor mele, dar mai ales prejudecatilor, sectia era foarte foarte curata, iar personalul extrem de amabil. Pe cuvant ca nu ma asteptam din cate auzisem in general si din ce-mi aminteam eu. Un leu nu am dat nimanui, chit ca eram pregatit sa o fac si am si intrebat in jur.

Am nimerit o doamna doctor extrem de meticuloasa care m-a supus mai multor investigatii, dandu-si toata silinta sa ma faca bine.

Cele patru zile petrecute acolo mi s-au parut o eternitate sub toropeala de afara, mai ales ultimele doua. Noroc cu televizorul si cu Facebook-ul! Bine, in ordine inversa. Cum de socializat nu-mi ardea, nu am lasat pe nimeni sa ma viziteze in afara de Roxana Enciu, buna mea prietena, iar pe MM nu am putut sa o vad (gandindu-ma ca e prea periculos pentru cei mici de acasa). Le multumesc ca exista si mai ales ca exista in viata mea!

Ideea este ca inca exista oameni foarte frumosi, profesionisti in adevaratul sens al cuvantului care merg la job cu pasiune si dedicare. Insa ajung sa se piarda intr-un sistem defectuos intretinut de fiecare dintre noi. Ei se pierd, noi ii pierdem daca nu facem ceva, concret.

Asa ca am decis: in toamna organizez o strangere de materiale necesare pentru sectia unde am fost internat si pe care statul e incapabil sa o faca. Cred cu tarie ca oamenii minunati de acolo merita macar atata lucru care ar putea sa le faca munca mai usoara. Si mai cred ca pacientii care nu-si permit merita si ei o initiativa de acest gen. So lets do it!

Asa ca va tin la curent si mi-as dori sa imi puteti fi alaturi cand ma apuc de acest proiect!

Pe curand si sanatate multa (ca daca nu e, nimic nu e ce trebuie!) ?✌️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *