• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Daca admir vreun barbat PR, El este acela: Onu alias Sava Ionut!

Cine este Sava Ionut?
O simpla persoana. Nascut in Bucovina, unde am urmat cursurile Colegiului de Arta Ciprian Porumbescu, Suceava, si unde mi-am dezvoltat mai multe pasiuni.

2 De ce tocmai PR? Ce faceai inainte de asta?
Treaba cu relatiile publice a inceput in 2009, atunci cand l-am cunoscut pe Florin Dobre si am pus bazele brand-ului de haine dedicat barbatilor – www.florindobre.ro. La putin timp dupa, l-am cunoscut pe Cristi Banica, un bun manager, care mi-a explicat in detaliu despre aceasta meserie. Cu ajutorul lui am organizat diferite evenimente dedicate artei si modei, atat in Bucuresti, cat si in alte orase din Romania. Dupa aceasta, am fost project manager la Fratelli Espresso Bar timp de doi ani.
Inainte locuiam in Suceava, iar una dintre pasiunile mele era moda; in acelasi timp organizam diverse petreceri de muzica electronica prin tara. Iar inainte de toate, am facut 8 ani de breakdance, care m-au influentat mult, m-au facut sa devin ceea ce sunt acum.

3 Cum a fost la inceput si cum te-ai schimbat pe parcurs?
Tin minte perfect, chiar si acum. Era luna septembrie, dupa o vara lunga petrecuta in Vama Veche alaturi de vreo’ 50 de punkisti… Eram sus pe Motoare unde m-am cunoscut cu Florin, dupa care au urmat o serie de sedinte, am cunoscut oameni noi, am pus bazele primelor proiecte, iar de atunci au trecut 7 ani de zile.
M-am lasat schimbat in jobul de PR datorita oamenilor mai buni decat mine, care m-au ajutat si mi-au dat sfaturi indiferent de zi sau ora…Fostul director artistic de la Ambasada Frantei – Philippe Guillet, Dana Niculescu, Cristina Turnagiu, Daniela Velescu, si multi oameni foarte foarte buni in domeniu.

4 Este o meserie in care te expui foarte mult, umbli mult, si costa totodata. Spune-ne putin despre partea nevazuta.
Nu imi doresc sa ma expun, insa natura meseriei ma face sa fiu prezent in multe locuri. Necesita multa comunicare, intalniri, nopti nedormite, si din pacate chiar si putin stres inaintea proiectelor importante. Legat de costuri, stii cum se spune… Pentru a realiza un profit trebuie sa investesti intr-un mod intelligent.
Dupa ani de experienta, sute de proiecte realizate in Romania, si zeci de proiecte in afara tarii, mi-am facut un program pe care incerc sa il respect zilnic si un plan care il aplic pe fiecare proiect in parte. Trebuie sa iti vina ideea, cea in jurul careia construiesti; apoi incepe comunicarea, intalnirile cu posibilii parteneri, mediatizarea, happening-ul, si nu in ultimul rand roadele muncii. Dupa cum spuneam necesita nopti nedormite, multa munca, si ajuta daca esti parolist,punctual si perseverent.

5 Multi vor ‘moca’ , cum rezisti presiunilor si cum reactionezi in situatiile de acest gen?
Da, este adevarat. Unii nu isi permit insa isi doresc foarte mult sa isi implineasca un vis. Altii isi permit, dar sunt buni si incearca sa negocieze cat mai mult. Imi place sa ajut, sunt deschis oamenilor care au idei frumoase, care promoveaza Romania intr-un fel pozitiv. Am ajutat de multe ori studenti si mi-a facut placere. Am ajutat si oameni care nu meritau, dar nu mi-a parut rau. Pun in balanta, ma gandesc daca merita sau nu, incep discutiile, si de cele mai multe ori am ajuns la un punct comun cu clientul.

6 Care iti sunt planurile pentru 2017?
De patru ani de zile, fiecare an incepe in prima saptamana din luna ianuarie, in Londra, cu prezentarea colectiei F/W Florin Dobre, in timpul London Fashion Week. Asa se va intampla si la anul, dorim sa ne intoarcem si in luna iunie, pentru prezentarea colectiei S/S 2018.
Dupa care vom avea aceste prezentari si la Bucuresti, urmeaza lansarea colectiilor pe piata, si dintr-o data sunt 6 evenimente, cele mai importante pentru mine.
Am dezvoltat si unele comunitati, cum ar fi: NovemBEARD, Malagamba Bucurestiului, The Minister Of Elegance si The Dandy Run. Iar fiecare din ele va avea parte de minim un eveniment anul ce vine. In jurul acestora vor fi diverse proiecte de arta si moda, parteneriate, poate lansarea unui parfum sau a unui film…

7 Cum decurg putinele momente din viata ta cand esti free? Hobby-uri? Vicii? Etc…Ai un stil vestimentar si un look consacrate deja, ce presupun si la care categorie le-ai incadra?
Imi place mult ceea ce fac zi de zi, si din aceasta cauza nu simt ca lucrez, ca nu am timp…Ma organizez foarte bine astfel incat sa am timp de tot ce imi doresc.
Colectionez mai nou ceasuri vintage. De doi ani am inceput sa alerg saptamanal, iar de un an alerg in cadrul competitiilor organizate – maratoane si semimaratoane.
Ultima si cea mai buna performanta a mea a fost pe 18 septembrie, la unul dintre cele mai grele maratoane din Romania – TRANSMARATONUL de pe Transfagarasan, 42 km parcursi in 5 ore 35 minute, unde am obtinut locul 3.
Legat de stilul vestimentar, mereu am avut o afinitate catre ceea ce inseamna stilul British, Londra, iar odata cu proiectele desfasurate in timpul London Collection Men, stilul dapper si-a pus amprenta asupra mea. Ce presupune? Majoritatea hainelor realizate pe comanda, bespoke sau made-to-measure.

img_0069

img_0068

img_0067

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *