• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Cine a facut tiparul?

Imi place in aceeasi masura in care ma sperie felul in care se aseaza gandurile dupa o anumita varsta. Vezi totul clar, cu luciditate, lumea iti pare mica (la propriu si la figurat), iar adevarata provocare este sa te impaci cu faptul ca idealurile si realitatea nu se trag din aceeasi radacina. Constientizam si inainte, dar abia acum pot face radiografia relatiilor interumane incat sa inteleg ca relatiile toxice sau tentativele esuate au efecte pe termen lung. Pe unii ne fac mai precauti, pana la a sufla in iaurt, pe altii tematori, sceptici, iar pe anumiti oameni ii inraiesc de-a dreptul. Ca un soi de venin ce le curge prin vene si le iese pe gura sau prin gesturi, chiar si atunci cand nu-si doresc asta.

Mereu m-a enervat credinta potrivit careia ‘unul trebuie sa iubeasca mai mult ca celalalt intr-o relatie’ (evident, nu noi, nu care cumva sa gresim cu dozarea iubirii). Ei, am ajuns astazi sa spun ca nu e asa o prostie, din contra, s-ar putea sa nu fie deloc o gandire nesanatoasa, ba chiar am incetat sa critic ideea, precum o faceam in trecut cand nu stiam sa fac diferenta intre filme si viata reala. Sa simti pe pielea ta e cea mai importanta lectie.
Oamenii, aceasta specie aparte… Cu cat le oferi mai mult, cu atat nu apreciaza. Devin din ce in ce mai insetati, considera ca li se cuvine totul. Egoismul e un virus care pune stapanire pe sufletele noastre. Sute de teatre ar trebui redeschise sau infiintate pentru a putea juca si pe scena piesa in care suntem prinsi cu totii- ‘Ipocritii’.
Ai crede ca nimeni nu mai citeste!

Oricata teorie am sti, practica ne omoara. Uneori stai sa te intrebi cum e mai bine sa te comporti incat sa fie totul ok, iar cand ai impresia ca esti pe fagasul corect, vine karma/viata si te trezeste. Iti fac altii fix ce-i invatai, ba chiar si mai mult! Ne lasam condusi de orgolii care nu fac altceva decat sa stearga faramele de stralucire ale vietii pamantene. Cica-s lectii in viata deja alese, asta denota ca suntem o rasa masochista si ca ‘pitigoii’ se trag din noi.

Daca in liceu sau facultate lectiile ni se pareau grele, ia de aici! Si ia cu paine!
E ciclic. Totul. Exista o ordine care guverneaza lumea asta vazuta si nevazuta. Nu exista deja-vu-uri. Exista doar tipare special facute pentru oameni, timpuri, experiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *