• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Banii conteaza, omenia nu rimeaza

Ce-mi place mie ca mereu ne mintim, folosim expresii de genul ‘Nu banii inseamna totul’, ‘Banii nu sunt importanti, altele sunt lucrurile care conteaza’, iar intr-un final, ne lovim de situatii in care ne dam seama de cat de alterata e lumea in care traim. Din pacate, banii inseamna cam 90% din tot ce traim si tot ce ni se intampla. Poate ca nu aduc fericirea, dar o conditioneaza.

Cum sa-i definesc eu? Dincolo de a fi niste hartii, sunt un reper, Nordul pe busola fiecaruia, catalizator al frumusetii. Desigur, Frumosul inseamna natura si iubirea neconditionata. Pe prima ar fi ideal sa ne ingaduim sa o vedem in maretia ei, iar pe cea de-a doua, sa o simtim prin fiecare por.

Ce mi-a venit? Pai cum sa nu-mi vina, cand ma uit la ipocrizia celor din jur!? In jurul celor cu bani roiesc ceilalti precum mustele. Sunt adulati, cautati, divinizati pentru ceea ce au, nu pentru ceea ce sunt. Iar cand nu mai au, toti dau in ei cu puterea frustrarii acumulate in timp. Stiu, nimic nou sub soare, asta-i de cand lumea si pamantul. Nu vreau sa schimb nimic cu acest articol. Nici daca as putea nu as face-o. De ce? Pentru ca asa se filtreaza oamenii. Oda pentru fraierime! 80% din cei care au bani stiu ca sunt pupati in fund si, mai ales, cand. Asta e arma lor. Asta e tot ce conteaza, nu cum i-ai facut, ci felul in care restul se intreaba ce e de facut pentru a musca si ei din voluptatea placerilor pe care le genereaza iluzia banilor. Astia cu bani se folosesc de restul. Fair enough dupa mine (vezi ce spuneam mai sus).

Nu-mi amintesc cat a costat biletul la piesa asta de teatru, dar stiu ca l-am bookuit de multa vreme. Imi place sa fiu spectator la spectacol, sa invat de cine sa ma feresc, de la cine sa nu am asteptari si, totodata, sa ii vad cum dispar pe rand de langa stupul cu miere.

Cu Dumnezeu inainte si cu speranta inauntru! Ca nimic nu tine, suntem simpli pasageri care-si tarasc bagajele prin lume. Sau care lasa bagaje in lume. Banii sunt niste hartii care cantaresc atat de greu, incat te cocoseaza. Nu vreau sa am capul plecat. Vreau sa fiu om!

IMG_8146

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *