• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Balada cleiului din urechi

Nu. Pur si simplu “Nu”. Nu suntem la fel, nu avem aceleasi posibilitati in viata, incepand cu familia in care te nasti, educatia, karma, pana la oportunitati, destin si felul in care te dezvolti. Toate ne influenteaza parcursul, este evident, dar ceea ce darama munti si schimba paradigme ramane autoeducarea. Pe plan intelectual, dar si spiritual. Setea de a fi mai bun, de a cauta mereu parghii pentru dezvoltarea ta ca individ. Iar ca individ, nu esti numai esente, esti si aparente.

Nu. Pur si simplu “Nu”! Nu concep sa vad oameni care nu isi curata urechile sau care nu au grija de ei. Am prins vremurile in care betisoarele de urechi erau un lux, pentru ca nu se gaseau. Acele vremuri in care nimeni nu isi imagina boom-ul de solutii pe care 2016 le are pentru orice situatie sau problema. Dar in care igiena personala era un must. Multi foloseam vata (pe care sigur multe femei o folosesc inca in zilele de menstruatie sau pentru a se demachia, trebuie sa fim realisti si constienti ca multe nu isi permit si altceva) pe care o infasuram pe un bat de chibrit si ne curatam urechile. Mama m-a invatat de mic importanta ritualurilor, dar mai ales, a celui pe care ar trebui sa il practicam in fiecare dimineata 5 minute: spalat dinti, fata si urechi. Nu e mare filosofie. E bun simt. Nu vreau sa ma gandesc la alte locuri ascunse vederii, daca unii nu isi curata nici macar urechile sau unghiile. Ca tot mi-am amintit, tot din copilarie stiu ca mainile sunt cartea noastra de vizita. Eu mi-am ros unghiile mult timp, dar la 13 ani am zis stop.

Nu exista scuze, am cunoscut candva un mecanic auto care ziua avea mainile jale, dar seara parca era chirurg. Exista solutii pentru orice. Cu o conditie: sa acceptam ca totul tine exclusiv de noi si de dorinta noastra de a le gasi.
Ma mai scoate ceva din sarite: sa vad femei cu parul nespalat, ars sau lipit de cap. Bla bla, stiu ca exista exces de sebum, dar se poate regla si nu trebuie sau dai n-spe milioane pe sampoane, masti sau tratamente specifice, ceaiurile babesti fac minuni in continuare. Culmea, vad femei “mondene”, dive de oras care umbla asa pe la evenimente. Bleah!
N-am terminat. Mai am ceva si cu barbatii care isi etaleaza masculinitatea prin par la subrat si la penis. Dragilor, barbatia egal atitudine nu par pubian sau x cm marime, dar asta e deja un alt subiect despre care vorbim in curand. Este fix ca in cazul celor care isi gasesc orice scuza ca sa nu slabeasca, dand vina pe timp, pe posibilitati, ca n-au bani de sala etc.. Lamentabil! Si eu ma amagesc, ba chiar ma mint cu timpul, dar si aici exista solutii pentru toata lumea. Dovada stau campionii la box, lupte, oameni care au facut performante din nimic, plecand din orfeliante si depasind barierele saraciei.

Ideea este ca nu contextele ar trebui sa limiteze oamenii, ci oamenii sa se inalte din contexte. Suntem animale sociale, solutii am gasit si vom gasi mereu. Deci, se poate, per favore, sa nu mai vad clei in urechi, urdori la ochi frumos machiati, par slinos si jeg sub unghii? Totusi… Nu suntem in Evul Mediu.

#theblackman

Tags :

1 thought on “Balada cleiului din urechi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *