• +40 745226954
  • radudenispr@gmail.com
  • Bucuresti

Ailaviu!

21:40. Stau în față la Unirii și îmi aștept prietenii pentru a merge să ne luăm rămas bun de la alt prieten. Se aude melodia New York și un vers îmi răsună în minte: „If I can make it here, I can make it anywhere.” Mă gândesc că ar fi interesant dacă viața noastră ar avea coloană sonoră, o melodie care să ne însoțească în fiecare moment și la fiecare pas. Poate sună ușor cinematografic, iar noi știm că viața bate filmul. Toate așteptările și toate sloganele. Pe tricoul meu negru, ales la întâmplare din cele o sută de alte tricouri negre, scrie „Carpe Diem”. Ironic, cum întâmplarea e neîntâmplătoare.

E a doua oară când merg la o înmormântare. Prima dată a fost în urmă cu 27 de ani, la înmormântarea bunicii mele. Pe vremea aceea eram un scorpion în miniatură, dar astăzi resimt toate caracteristicile zodiei mele. De la puterea de a empatiza, predilecția pentru lugubru și frumos, un cocktail pe care ar trebui să scrie „Achtung!” din cauză că e periculos- de aici poate mi se trag toate.

Port negru de trei ani. Astăzi, însă, port negru și în interiorul meu. Eu nu cred în culori sau non-culori, cred în emoții și autenticitate. Diseară, de exemplu, am White Party Event, va trebui să port alb și voi închina un pahar în memoria lui Claudiu. Sincer, cu un dor și o tristețe ce nu pot fi relevate prin nicio haină.

Da, știm deja cu toții că viața e scurtă, postăm pe facebook mesaje inspiraționale, ne facem coveruri care să ne amintească asta, dar o trăim cu adevărat doar în momentele de cumpănă. Ar trebui să creăm frumosul în jurul nostru zi de zi, pentru că este ceea ce ne însoțește din momentul în care venim pe lume până când plecăm. Nimic nu se pierde, totul se transformă.
Doamne ajută și ai grijă de noi de acolo, de sus!

Claudiu Constantin Toader,
Claudiu Constantin Toader,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *