S-a intiparit cumva in mentalitatea romanului ideea de vacanta la mare in fiecare an, macar o zi, vara. Dar chiar daca s-a terminat sezonul estival, iata ca, impreuna cu un grup haios si cel putin interesant, am fost invitat sa merg in acest inceput de toamna in Mamaia Nord, la o noua destinatie de la marginea Marii Negre: Nayino Resort Hotel, un spatiu ofertant, bine pus la punct, deschis tot timpul anului, o oaza de liniste si good vibe. Drumul ne-a fost deschis de noul #peugeot3008suv pus la dispozitie de #PeugeotRomania.

Doua zile pline de relaxare, preparate deosebit de aspectuoase care ne-au gadilat papilele gustative, un client service de calitate, prospetime, plaja la mai putin de 100 de metri. Sunt doar cateva dintre atributele cu care pot descrie experienta Nayino.

Ajunsi la receptie, am fost intampinati cu zambete, amabilitate si… o sticla de vin. Tot personalul ne-a stat la dispozitie si ne-a oferit suportul chiar si cand nu erau indatorati sa faca asta. Totul aici emana optimism.
In prima zi am mers, evident, pe faleza din Portul Constanta si am mancat – pot spune – la inaltime, la #LePremierConstanta.

O alta surpriza culinara a fost alaturi de o prietena draga, Tania Budi la #LuvBistroCafee, unde alaturi de fratele ei Ionut Budi au reusit sa construiasca o frumoasa afacere de familie. De ajungeti in mall-ul din centru Constantei, nu-i ratati, un loc cool cu priveliste larga spre plaja. Si chiar daca am mancat bine si consistent, am dat jos kilogramele urcand si coborand treptele, nu putine, catre si de la local.

Seara s-a incheiat tarziu in restaurantul hotelului cu un rasfat gastronomic orchestrat de bucatarul sef care ne-a prezentat meniul de toamna-iarna disponibil in acest an. Andrei Trifu, un tanar de doar 29 de ani, a terminat scoala de gastronomie FINN in Constanta in 2011. De atunci a activat ca bucatar profesionist pe litoralul romanesc in restaurante de 4 si 5 stele cu specific italian, spaniol si frantuzesc, iar in acest timp s-a specializat in Vienna in bucataria vegana, in Spania a invatat filozofia tapas si in Franta a deprins bazele showmenshipului gatind live la poalele Muntilor Alpi. Micul dejun de a doua zi, la fel de complex.

Probabil va asteptati la scoruri ridicate daca aducem in discutie bugetul necesar, dar nu. In ciuda calitatii serviciilor, oferta cu care vine Nayino in acest an e de departe accesibila consumatorilor medii. Noi ne-am delectat in cele 2 zile de sedere – in afara de meniul simplu si bun, bazat pe fructe de mare – si cu o pizza delicioasa, sic!
Nayino este o poveste si o afacere de familie care inglobeaza conceptul de urbanism – fie ca vorbesc despre restaurant, gradina interioara cu piscina sau spatiile de dormit. Aduce un suflu proaspat si imbietor in peisajul hotelier actual prin liniile arhitecturale simple si rafinate, influente nordice si orientale, toate astea dublate de elemente naturale intalnite la tot pasul. In viitor vor fi organizate aici petreceri tematice culinare, degustari de vinuri, concerte, petreceri by the pool sau on the roof cu DJ sau proiectii de film la piscina, iar sala dotata de conferinte de care dispun poate gazdui evenimente corporate sau team building-uri.

Despre Navodari pot sa spun ca e un loc aproape virgin in plina expansiune, iar pana vara viitoare va arata de departe mai bine decat alte zone din Constanta si mai neepuizat de valurile de turisti.

So, daca vrei sa traiesti timpul liber eficient si creativ si sa parcurgi o calatorie senzoriala greu de egalat, Nayino poate fi o alegere satisfacatoare pentru o vacanta sau un sfarsit de saptamana. Cand toata lumea se indreapta spre munte, tu poti lua directia marii. ϑ